In de horeca, voedingsindustrie en retail is het essentieel dat de voedselveiligheid continu wordt gewaarborgd. Het werken met voedingsmiddelen brengt risico’s met zich mee, zoals besmetting, bederf en voedselgerelateerde incidenten. Daarom is het belangrijk dat medewerkers weten hoe ze hygiënisch en volgens de juiste richtlijnen moeten werken.
De training Voedselveiligheid zorgt ervoor dat deelnemers leren hoe ze veilig en hygiënisch kunnen omgaan met voedingsmiddelen op basis van de geldende wet- en regelgeving en de HACCP-richtlijnen (Hazard Analysis and Critical Control Points).
In de horeca, industrie en retail waar veel voedsel wordt verwerkt is het van belang dat de voedselveiligheid wordt gewaarborgd. Het werken met voedingsmiddelen kan besmetting, bederf en voedselgerelateerde risico’s met zich meebrengen en dus is het belangrijk dat als je werkt met die voedingsmiddelen je verantwoordelijkheid draagt en weet hoe je hygiënisch moet werken. De training Voedselveiligheid van ‘t Web zorgt ervoor dat je precies weet hoe je hygiënisch en veilig moet werken met voedingsmiddelen volgens de relevante wet- en regelgeving en de richtlijnen van HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). De training zorgt ervoor dat je leert wat voedselveilig werken is en hoe je besmettingsgevaar kunt voorkomen en herkennen.
De training Voedselveiligheid wordt door ‘t Web ook incompany aangeboden. De voordelen hiervan kunnen zijn dat de training volledig kan worden afgestemd op de werkprocessen, producten en risico’s van de organisatie. Ook is het efficiënt en kostenbesparend, omdat er meerdere medewerkers tegelijk deel kunnen nemen aan de training voor voedselveiligheid, zonder extra reiskosten.
De training Voedselveiligheid van ‘t Web zorgt ervoor dat je weet hoe je veilig, hygiënisch en volgens de HACCP-regels met voedingsmiddelen moet omgaan, zodat besmettingen en voedselveiligheidsrisico’s kunnen worden voorkomen.
De training wordt verzorgd door gecertificeerde en ervaren trainers die deelnemers stap voor stap begeleiden en praktische voorbeelden gebruiken uit de eigen werkomgeving.
Neem contact op met één van onze professionals
Basisprincipes van voedselveiligheid en hygiëne
Wet- en regelgeving rondom HACCP
Persoonlijke hygiëne en beschermende kleding
Voorkomen van besmetting en kruisbesmetting
Opslag, bereiding en behandeling van producten
Herkennen en melden van afwijkingen en risico’s
Praktijkvoorbeelden uit de eigen werkomgeving
Wanneer je bij ‘t Web de training Voedselveiligheid hebt gehaald, ontvang je een certificaat als bewijs dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om veilig, hygiënisch en volgens de HACCP-regels met voedingsmiddelen te werken.
Tijdens de training leer je wat de basisprincipes zijn van voedselveiligheid en waarom ze belangrijk zijn. Je leert risico’s op besmetting en bederf herkennen en voorkomen, werken volgens HACCP-richtlijnen en het belang van persoonlijke hygiëne en beschermende kleding toepassen.
Na de training weet je hoe je producten veilig moet opslaan en behandelen, afwijkingen tijdig kunt signaleren en melden binnen het kwaliteitssysteem van de organisatie.
Kortom, na het behalen van deze training weet je hoe je veilig, hygiënisch en volgens de HACCP-regels met voedsel moet omgaan en draag je actief bij aan een veilige, hygiënische werkomgeving voor collega’s en klanten.
De training Voedselveiligheid van ‘t Web is voor iedereen die tijdens werkzaamheden te maken heeft met voedingsmiddelen en verantwoordelijk is voor het naleven van de hygiëne- en voedselveiligheidsvoorschriften. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je werkt als keukenpersoneel, cateringmedewerker, supermarktmedewerker of kwaliteitsmedewerker.
Kortom: de training is voor iedereen die dagelijks met voedsel werkt en dit veilig en volgens de HACCP-richtlijnen wil doen.










Bij ’t Web maken we leren praktijkgericht en effectief. Onze cursisten delen hun ervaringen over hoe onze opleidingen hen hebben geholpen om veiliger en zelfverzekerder te werken.